Dandelion Vineyards Fairytale of the Barossa Grenache Rose 2022 0.75 / Вино Розе от Гренаш Феъритейл ъв дъ Бароса 2022г. 0,75л. Дандилайън Винярдс Австралия
За нас:
Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на занаятчийското винопроизводство. Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина. За да се уловят спецификите на сорта грозде, годината на гроздобера и лозята се изисква научен подход и въпреки че нашите лозари виждат дявола във всеки плевел, ние се радваме на смирените глухарчета, тъй като те потискат зимните плевели, доставят тор през лятото и ни предлагат да духнем техния пух през пролетта за да се сбъднат нашите желания. На края на нашите стари лозови насаждения се намира сбъднала се приказна история – нашето 90-годишно старо обрасло с храсти лозе в Бароса. След ръчното бране на 27 март, нашият винар Елена Голакова Брукс остави гроздовия сок, изстискан с кошова преса, да ферментира с естествени дрожди в стари бурета от френски дъб. Виното престоя 12 седмици с дрождите преди да бъде бутилирано, без вторична ферментация, подобряване или филтрация, за да се запази същността на нашата приказна история.
Дегустационни характеристики:
Цвят: Полупрозрачен, като на леко оцветена дива сьомга, или приказно розово със златисто-оранжеви оттенъци .
Нос: Ароматите са типични за типа вино, отначало деликатни и дори свенливи. Но със затоплянето на чашата се усеща комбинация от подправки, като кардамон с нюанси на момина сълза, които произлизат от вътрешността.
Вкус: В началото сушени малини, последвани от още повече малини. Свежо и чудесно с дълъг вкус, който наистина насища рецепторите ви с аромати.
Консумация: Моля, сервирайте охладено!. Не го сервирайте на стайна температура, тъй като голяма част от магията на приказната история ще се загуби.
Енолог: Елена Голакова Брукс
Съдържание: 100% Гренаш