Това е пълно и топло бароло, винифицирано по традиция. Меките и елегантни танини придават индивидуалност на виното, характеризиращо се с дълъг финал.
Грозде: 100% небиоло (70 q/Ha). Рафиниране: минимум 36 месеца, от които 24 в бъчва и 9 в бутилка.
Cascina Ferrero е Бароло, получено по класическата „рецепта“, която традиционно включва винифициране на грозде от различни лозя за по-добро дефиниране на характеристиките на бутилираното вино и по-голяма постоянство в качеството. В този случай гроздето идва от нашите собствени лозя в Barolo и от лозя, управлявани от трети страни в La Morra.
Винификация: ферментация, с потопена мацерация, продължава 10-12 дни при температура от 28°C. бъчви за минимум 24 месеца. Това е последвано от бутилиране и последващо отлежаване за минимален период от 36 месеца, изчислен от 1 ноември на годината, в която е набрано гроздето.
Сетивен профил: интензивно гранатово червено, с богат букет от сушена роза, слива, тютюн, сладък корен и какао, с пикантни нотки. В устата е топъл и комплексен, като в същото време е хармоничен и мек.
Препоръчителни комбинации: отлични с основни ястия от червено месо, пържени ястия, дивеч и зрели сирена. Препоръчителна температура на сервиране: 18-20°C.