Производител: Винарната Champagne Jacquart е базирана в град Реймс, областта Шампан, Франция. С нейната 60-годишна история идва опита в създаване на най-фините шампански.
Алкохолно съдържание: 12.5%
Обем (л.): 750 ml
Дозаж : 8 to 9 g/l
Купаж: ≈ 33% Шардоне; ≈ 44% Пино Ноар, включително 16% червено вино; ≈ 23% Пино Мюние
Всяка бутилка съдържа между 25 % - 35% вина от резерва.
Начин на производство: Алкохолна ферментация в резервоари с контролирана температура; ябълчено-млечнокисела ферментация за намаляване на киселинността; отлежаване най-малко 3 години върху утайката в бутилки; бутилиране след дозиране най-малко 3 месеца след дегоржиране, при което се отстранява дрождената утайка.
Дегустационни характеристики: Свеж нос с деликатни плодови нотки, напомнящи жълта праскова, малина, касис и флорални нотки, напомнящи цвят от бъз. Сочен плодов вкус, допълнен от аромати на свежи плодове и малини. Запомнящ се дълъг и минерален характерен финал.
Усещане: Мекота, Свежест, Удоволствие
Подходящо за: Като аперитив, по време на брънч или романтични вечери, в комбинация с агнешко месо, суши, ястия с раци и пъдпъдъчи яйца.
Температура на сервиране: 8 – 10 °C