Производител: Винарната Champagne Jacquart е базирана в град Реймс, областта Шампан, Франция. С нейната 60-годишна история идва и опита в създаване на най-фините шампански.
Алкохолно съдържание: 12.5%
Дозаж : 8 to 9 g/l
Обем (л.): 750 ml, 1500 ml
Купаж: ≈ 40% Шардоне; ≈ 35% Пино Ноар; ≈ 25% Пино Мюние
Всяка бутилка съдържа между 25 % - 35% вина от резерва.
Начин на производство: Алкохолна ферментация в резервоари с контролирана температура; ябълчено-млечнокисела ферментация за намаляване на киселинността; отлежаване най-малко 3 години върху утайката в бутилки; бутилиране след дозиране най-малко 3 месеца след дегоржиране, при което се отстранява дрождената утайка.
Дегустационни характеристики: На нос е свежо, с деликатни плодови нотки, напомнящи жълта праскова, малина и касис, заедно с нотки на бели цветя и рози. Ароматите на сушени плодове показват процес на отлежаване. Пищен, щедър и кремообразен вкус. Красиво плодово изобилие и нотки на лимонова кора на финала.
Усещане: Свежест, чистота и хрупкавост, удовлетворение, мекота, розова интензивност
Комбинация с храни: Подходящо е като аперитив или по време на малки или големи празненства, в комбинация с гурме ястия, лаврак в маслен сос, темпура или пилешко месо.
Температура на сервиране: 8 – 10 °C