Описание
Gato Negro Merlot
Сорт: 100% Мерло
Произход: Собствените лозя на San Pedro, намиращи се в долината Централ – лозе Молина, VII Район, Сан Педро и Сан Мигел. Големите температурни амплитуди са перфектни за достигане на добра фенолна зрялост.
Беритба: Обикновено се провежда в края на Март, при при 23°С-24°С захарност и среден добив 12-15 т/ха.
Винификация: При постъпване в избата, гроздето преминава студена мацерация (11°С) за 1-2 дни, след което се прехвърля в стоманени танкове за алкохолна ферментация при контролирана температура до 28°С. Извършва се потапяне на шапката 3 пъти дневно, за да се запази цвета и плодовия характер на виното. Мъстта се отделя от ципите на части и ферментацията приключва само с чиста мъст. Целият процес е посветен на производството на вино с богат плодов характер и деликатен вкус.
Характеристики: Виното е с пурпурно червен цвят с виолетови отенъци. Интензивен плодов аромат на къпина и сливи се комбинират с нотки на тост и сладка ванила. Виното е със средно тяло, меки танини и приятен финал.
Съчетаване с храни: Може да се комбинира с говеждо, телешко и свинско месо, патица, сирена, пица и паста. Идеална температура на сервиране – 16 - 18°С