15.10.2024

Вила Юстина: Вкусът на Родопите в чаша вино!

Ако си истински ценител на виното, тогава Вила Юстина е винарната, което вече познаваш. Разположена в живописното село Устина, винарната Вила Юстина съчетава богата традиция с модерни технологии, за да създава вина с неповторим вкус.


Поръчай онлайн вина на Вила Юстина


История и традиция на Вила Юстина

Вила Юстина (Villa Yustina) още от 2006 г. се стреми да съчетава уникалния тероар на региона с традиционни и нови методи на производство. Винарната Вила Юстина е разположена в подножието на Родопите, което предполага идеални условия за отглеждане на висококачествено грозде. Тук се създават едни от най-добрите вина в България, вдъхновени от природата и отразяващи нейния характер. С лозови масиви от 450 декара и капацитет за преработка на 500 тона грозде, Вила Юстина съчетава традиция и модерни технологии, за да създава изискани и обичани български вина.


Асортимент от вина Вила Юстина

Едно от най-големите предимства на Вила Юстина е разнообразието на вина, което предлага – от свежи бели вина, през елегантни розета до комплексни червени изкушения. Всяка бутилка носи със себе си аромата на местните лозя и внимателната грижа на българските винопроизводители.

  • Червени вина – За почитателите на плътни и наситени вкусове, Вила Юстина предлага изключителни червени вина като Каберне Совиньон, Мерло и традиционния за България Мавруд.
  • Бели вина – Свежестта на белите вина от Вила Юстина е ненадмината. Совиньон Блан, Шардоне и Вионие са част от предложенията, които ще те пренесат в прохладата на Родопите с всяка глътка.
  • Розета – За тези, които обичат розето, Вила Юстина предлага деликатни вина с меки плодови нотки, идеални за летни вечери и специални моменти.


Защо избираме вината на Вила Юстина?

Всеки сорт грозде във Вила Юстина се отглежда с изключително внимание към детайла, а процесът на винификация се следи стриктно, за да се осигури високо качество на крайния продукт. Вината са идеалният избор за всякакви поводи – от вечеря с приятели до подарък за ценител на виното.

И най-хубавото е, че сега можеш да поръчаш вината на Вила Юстина директно от нас. Ние предлагаме всички техни вина – от бели и червени до специални селекции, които ще задоволят вкуса и на най-взискателните почитатели на виното.

 

Серии вина Вила Юстина:


Монограм 

Бутиковата серия „Монограм“ на Вила Юстина е съкровищница от внимателно селектирано грозде, всяко вино отлежава във фини френски бъчви. Резултатът е лимитирана колекция вина, които представят най-доброто от българските и международни сортове. Тази уникална колекция предлага неповторимо вкусово преживяване, създадено да удовлетвори дори най-взискателния ценител на виното.

Поръчай онлайн

 



4 сезона

Потопете се в магията на серията „Четири Сезона“ на Вила Юстина – вината, които улавят духа на тероара от Родопската яка. Всяко вино от тази колекция е създадено в синхрон със сезона, предлагайки неповторим вкус и аромат. Независимо дали сте почитател на чистосортови или купажни вина, „Четири Сезона“ ще ви впечатлят с богатството и елегантността на своите вкусове, създавайки незабравимо винено преживяване.

Поръчай онлайн

 



Вила Юстина

„Вила Юстина“ – основната серия, която перфектно съчетава баланс между цена и качество. Вината от тази линия предлагат изтънчен вкус на достъпна цена, като същевременно запазват високото си качество. Тази серия е най-популярна и обичана сред вино-почитателите на Вила Юстина, благодарение на своята универсалност, елегантност и вкус.

Поръчай онлайн

 



Специална резерва

„Специална Резерва“ е изключителна колекция на Вила Юстина, лично подбрана от Главния енолог на винарната. Всяка бутилка е създадена с огромна страст и внимание, като вината са налични само в ограничени количества. Тази серия се предлага само в най-добрите реколти по преценка на „Енолог на годината 2011“ Васил Стоянов, гарантирайки истински уникално винено изживяване.


Поръчай онлайн

 



Гóрката

„Вила Юстина Горката“ е серия, вдъхновена от желанието на Вила Юстина да разкрият новото лице на българските сортове Димят, Мавруд и Рубин. В местността Горката, където са разположени техните лозови масиви, внимателно подбраха терени, за да извплекат максималния потенциал на тези сортове. Целта на винарната е да създадат вина, които показват нова перспектива за местното винопроизводство и характерните особености на тероара, като превръщаме всяко грозде в уникално винено изживяване.


Поръчай онлайн

 



 

Вила Юстина е символ на българската винена култура – съчетание от традиция, качество и любов към природата. Ако искате да откриеш нови вкусове или просто да се насладите на едно наистина добро вино, не пропускайте да опитате вината на винарна Вила Юстина, а ние сме тук, за да ти предложим най-доброто от техните изби, директно до вашата врата.


Поръчай онлайн вина на Вила Юстина

Share
Hello!
Please choose how to contact us.

To continue, confirm
that you are over 18 years old.

Български
We look forward to seeing you in the future =))

back