26.09.2024

Как се определя възрастта на уискито?

Възрастта на уискито е ключов фактор, който определя неговия вкус, аромат и стойност. Но как точно се изчислява тази възраст и какво означава тя за вашето любимо питие? В тази статия ще разкрием тайната зад възрастта на уискито и ще ви насочим към най-добрите марки уиски, които можете да откриете в нашия онлайн магазин.


Какво представлява възрастта на уискито?

Възрастта на уискито, посочена на етикета, е всъщност възрастта на най-младия компонент в бутилката. Това означава, че ако уискито е смес от различни отлежали уискита, етикетът ще отразява възрастта на най-младото от тях.


Кога спира отлежаването?

Отлежаването на уискито спира в момента, в който то бъде бутилирано. Така че, ако закупите бутилка 12-годишно уиски, тя ще остане 12-годишна, независимо колко време е минало от бутилирането.


Каква информация трябва да търсите на етикета?

На етикета обикновено трябва да пише не само колко годишно е уискито, но и кога е бутилирано. Това ви дава информация за съхранението и качеството на уискито. Въпреки това, не винаги ще откриете датата на бутилиране, което е стандартна практика за много производители.


Специални случаи: „NAS“ и „милезими“

При висококачествени сингъл малц уискита може да видите две години на етикета – годината на дестилация и годината на бутилиране. Тези „милезими“ ви позволяват да проследите историята на уискито.

Когато уискито съдържа дестилати от различни години или най-младият дестилат е под 8 години, то може да бъде обозначено като „NAS“ (No Age Statement), което означава неопределена възраст. Това е честа практика при някои от по-младите уискита.


Купете най-доброто уиски онлайн

След като вече знаете как се определя възрастта на уискито, защо не опитате някое от най-добрите предложения на пазара? Посетете нашия онлайн магазин, където ще откриете богат избор от висококачествени уискита на изгодни цени. Независимо дали сте ценител на отлежалите уискита или искате да опитате нещо ново, нашият асортимент ще задоволи вашите очаквания.

Share
Hello!
Please choose how to contact us.

To continue, confirm
that you are over 18 years old.

Български
We look forward to seeing you in the future =))

back