Описание
MIDALIDARE SEES ROSE
Гроздето е изцяло от собствени лозя в местността „Каралиеца“.
Гроздето се бере рано сутрин в малки касетки по 10-12 кг и се охлажда в хладилна камера за 24 часа при температура 7-12 градуса. След охлаждането гроздето се сортира ръчно на сортировъчна лента, като се премахват всички некачествени зрънца. Гроздето влиза в преса, в която се настойва няколко часа, за да може да се извлекат максимално аромати от ципата. След това се отцежда и нежно се пресова в нов неръждаем съд. За период от 24 до 48 часа престоява в съда, за да се избистри, като след това се декантира в нов чист съд и се засява с дрожди. Протича ферментация при ниска температура за около 15-20 дни. След приключване на ферментацията, виното се охлажда, отделя се от утайката и остава 30-50 дни върху финната утайка. Следват технологични обработки, филтрация и бутилиране.
Цвят: Красив, екстрактивен с ярки оттенъци розов цвят.
Аромат: Интензивен, пикантен с нюанси на червени горски плодове.
Вкус: Балансирана свежест и пикантност във вкуса и финни цитрусови акценти на финала.
АЛК 13,5 ОБ %