Разположено по протежение на западния бряг на Италия, Тиренско море получава името си от Тирен, принц на етруските. Фигура от древната история, чийто народ се приземи на южното крайбрежие на Тоскана благодарение на стратегическото си положение и процъфтява като цивилизация. В чест на това море, което е играло централна роля в културата и обществото през цялата история, уважаваното семейство Mazzei, търговци на вино през целия живот, посвещава вино.
Mazzei Tirrenico Maremma Toscana Rosso е харизматична смес от местни лозя, които гледат към морето и се възползват от неговия бриз. Лозята Каберне Совиньон, Аликанте, Каберне Фран и Пти Вердо се отглеждат по традиционен начин и се берат на върха на зрелостта. Във винарната, след като гроздето е избрано и очистено от дръжките, ферментацията протича при постоянна температура от 28-30°C, последвана от накисване с люспите за 16-18 дни. Впоследствие виното отлежава 12 месеца в 225-литрови барици от френски дъб преди бутилиране.
Резултатът е Mazzei Tirrenico Maremma Toscana Rosso, вино от едно от големите тоскански имения, чийто морски бриз го дарява със свежа пикантност и ароматно богатство, пренасяйки ни в една отминала ера на слава.
Разположено по протежение на западния бряг на Италия, Тиренско море получава името си от Тирен, принц на етруските. Фигура от древната история, чийто народ се приземи на южното крайбрежие на Тоскана благодарение на стратегическото си положение и процъфтява като цивилизация. В чест на това море, което е играло централна роля в културата и обществото през цялата история, уважаваното семейство Mazzei, търговци на вино през целия живот, посвещава вино.
Mazzei Tirrenico Maremma Toscana Rosso е харизматична смес от местни лозя, които гледат към морето и се възползват от неговия бриз. Лозята Каберне Совиньон, Аликанте, Каберне Фран и Пти Вердо се отглеждат по традиционен начин и се берат на върха на зрелостта. Във винарната, след като гроздето е избрано и очистено от дръжките, ферментацията протича при постоянна температура от 28-30°C, последвана от накисване с люспите за 16-18 дни. Впоследствие виното отлежава 12 месеца в 225-литрови барици от френски дъб преди бутилиране.
Резултатът е Mazzei Tirrenico Maremma Toscana Rosso, вино от едно от големите тоскански имения, чийто морски бриз го дарява със свежа пикантност и ароматно богатство, пренасяйки ни в една отминала ера на слава.