Описание
Protos Roble Ribera DueroСорт грозде: Темпранийо 100%
Лозя: на 25 години.
Характеристики: Ръчно прибиране на реколтата в кутии от 20 кг. Мацерация със ципите 15 дни при 24ºC.
Отлежаване: 6 месеца в американски дъб и 6 месеца в бутилка.
Цвят: червен с лилави ръбове, чист и ярък.
Нос: много изразителен, мощен, сложен, пресни плодове, сладки подправки, нотки на червени горски плодове.
Вкус: интензивен, плодов, с кръгли танини и добър финал.
Температура на сервиране: 12-16ºC.
Съчетаване с храна: ориз и паста, пилешко и птиче месо, телешко, гъби, колбаси, меки сирена, меса на скара, агнешко, свинско или телешко месо.
Алк.: 14 %