Червено вино Пти Вердо Карбоник Масърейшън 2021г. 0,75л. Мидалидаре Естейт

Кат. номер: 44875
Наличен продукт
35,00 лв.
  • Алк.: 13.5 %
  • Разфасовка: 0.750  л.
+
Добави в любими
Безплатна доставка за гр. София за поръчки над 150 лв.
Гарантирано качество на нашите продукти

Описание

Midalidare Carbonic Maceration Petit Verdot 2021

За да разкрием пълния потенциал на Пти Вердо, в Мидалидаре използвахме техниката на въглекисела мацерация като част от винопроизводството на Midalidare Carbonic Maceration Petit Verdot. Резултатът е елегантно сортово вино, с по-светъл цвят, комплексен ароматен профил, меки танини, отличен баланс и много добър потенциал за стареене.

Наименование и произход: Червено сортово вино Пти Вердо “Мидалидаре Карбоник Мацерейшън“, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре: лозов масив Шипката.

Сорт: 100% Пти Вердо от Шипката.

Тероар: Лозите са разположени на лозов масив Шипката, с южно изложение. Насажденията са на средна надморска височина 290-310 метра при 6% наклон. Почвите са алувиални, с високо съдържание на варовик. Уникалният микроклимат в района на с. Могилово се характеризира с големи температурни амплитуди, мека зима, топло лято и оптимално съотношение между слънцегреене и валежи.

Лозарство: Растенията са от френски произход, със средна възраст 15 години. Редовете са в посока Изток-Запад, с южно изложение. Формировката е двоен Гюйо (vertical shoot positioning). Регулирането на производството е двукратно: зелена резитба при височина на издънките 15-20 см. и втора регулация, когато гроздовете започват да променят цвета си, в началото на периода на зреенето.

Беритба: Гроздето за Midalidare Carbonic Maceration Petit Verdot се бере в ранните сутрешни часове, изцяло ръчно в касетки от 10-12 кг. Беритбата се провежда през втората половина на м. октомври. Набраното грозде незабавно се транспортира и охлажда в хладилна камера за 24 часа.

Записки по винопроизводството: Охладеното и селектирано грозде се отделя от чепките внимателно с цел запазване целостта на зърната. Незабавно постъпва в затворен съд за въглекисела мацерация, където в анаеробна среда се осъществява вътреклетъчната ферментация. След приключване на процеса гроздето преминава през преса и  постъпва по гравитационен път в неръждаеми ферментатори, чиято форма имитира бъчва и е проект на Мидалидаре. Извършва се настойване с цел максимално извличане на багрилна материя и плодови аромати. Следва загряване на гроздовата каша и засяване с дрожди. Започва алкохолна ферментация при контролирана температура. След приключване на ферментацията виното се охлажда и престоява върху утайката за пост-ферментационно настойване, след което се прехвърля в 225-литрови френски дъбови бъчви (барици) за съзряване. Протича млечно-кисела (малолактична) ферментация при контролиран температурен режим. Виното престоява около 18 месеца в бъчвите, следва груба филтрация и купажиране. Мидалидаре Карбоник Мацерейшън Пти Вердо се бутилира необработено, поради което е възможно образуване на благородна утайка.

Дегустационни бележки: Непрогледен тъмно червен цвят с рубинени оттенъци. Разкошен многопластов букет с аромат на черешов конфитюр, боровинки и шоколад, обгърнат от нотки на зелено кафе, пикантни подправки и дъб. В устата е плодово, с пикантен вкус и елегантен дъбов тон. Midalidare Carbonic Maceration Petit Verdot е сочно, плътно вино със зрели танини, отличен баланс, свеж и минерален финал и продължителен плодов послевкус.

Предложения за сервиране: Midalidare Carbonic Maceration Petit Verdot прекрасно се комбинира с телешко и свинско месо на скара, гарнирани с плодов сос, печени дивечови меса и яхнии с винен сос, саламурени сирена и особено овче сирене, както и Бри и Камембер с боровинков топинг; съчетава се добре с шоколадови десерти и маслени печива гарнирани с конфитър от черни плодове. Препоръчва се поднасяне в чаша тип Каберне/Мерло (високо столче, леко стесняващ се към върха голям балон, тесен отвор), Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор)  или стандартна чаша за червено вино. Препоръчителната температура на сервиране е 16-18°C. Препоръчва се декантиране 30 минути преди консумация.

Съхранение и зрялост: На тъмно и сухо място при температура 12-15°С. Готово за консумация, но може да отлежава в бутилка най-малко 5 години.

Брой произведени бутилки: 572 бр.

Химичен анализ:

Алкохолно съдържание: 13,5 об. %

Общи киселини:  5,83 г/л

Остатъчна захар: 2,2 г/л

pH: 3,47

 

 

Характеристики

Алк.:
13.5%
Реколта:
2021
Производител:
Мидалидаре естейт
Разфасовка:
0.750 л.
Сорт:
  • Пти Вердо
Страна на произход:
България

Доставка

Доставката на вашата поръчка се извършва чрез куриер. 
За поръчки на стойност над 150 лв. ползвате безплатна доставка.

Доставки се извършват само до адреси на територията на Република България. 
Можете да вземете поръчаните продукти и на място, от нашия адрес: гр. София, ж.к. Хладилника, ул. Филип Кутев 137

Срокът на доставката обикновено е до пет дни и цената за доставка е в зависимост от килограмите на пратката по тарифата на куриерската фирма - доставчик. Сроковете за доставка могат да бъдат променени зависимост от отношенията ни с куриера и графика му на доставка, както и в празнични периоди.
 

Килограми

Доставка до офис на Еконт

Доставка до адрес с Еконт

До 3 кг.

5.88

9.18

До 6 кг.

8.92

13.24

До 10 кг.

8.73

13.05

До 20 кг.

11.78

20.15

До 30 кг.

16.26

25.33

 

 
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.

За да продължите, потвърдете,
че имате навършени 18 години.

English
Ще ви очакваме в бъдеще =))

назад