Описание
КЛАСИФИКАЦИЯ. Сухо червено вино IGT Veneto.
ГРОЗДЕ. Корвина Веронезе.
ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС. Гроздето се бере в средата на септември и внимателно се притиска и се оставя да мацерира и ферментира за 8 дни при температура около 25 ° C. След това виното се декантира и отделя от всички твърди части и се оставя за завършване на малолактичната ферментация. След това виното се съхранява в резервоари от неръждаема стомана и се бутилира през февруари или началото на март.
ОБЩО АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ. 13%.
СРОК НА ГОДНОСТ. Вино за предпочитане да се пие много младо, но може да се съхранява до 2 или 3 години.
ЦВЯТ. Интензивен, рубинено червен.
НОС. Червени плодови аромати, череша и нотка на къпина.
ВКУС. Дълъг, гладък с меко таниново покритие.
Може да се насладите с широка гама от ястия, като паста, леко пикантна храна, морски дарове и меса.