Сорт : 70% Корвина + 20% Рондинела + 5% Кроатина + 5% Озелета
ПРОИЗВОДСТВЕНА ЗОНА: Община Мецане ди Сото - окръг Монти Гарби (Верона)
ТИП ПОЧВА: Песъчлива, тинеста с много бял скелетен варовик.
ВЪЗРАСТ НА ЛОЗИТЕ: 20-25 години.
ПЛЪТНОСТ НА ЛОЗИТЕ : 4.000 - 8.000 лози на хектар.
ВИНИФИКАЦИЯ:
В стомана при контролирана температура.
Реколта: двойна ръчна селекция в тави.
Пресоване: меко с пневмопреса през декември.
Стафидиране: 3 месеца.
Ферментация: при контролирана температура със селектирани дрожди за 25 дни в стомана.
Ябълчно-млечна ферментация: натурална в 500 литрови бъчви.
Батонаж: веднъж седмично за първата година.
ОТЛЕЖАВАНЕ: 2 години в нови 500 литрови бъчви от френски дъб
ОРГАНОЛЕПТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ:
Цвят: рубиненочервен с лилави отблясъци.
Аромат: зрели червени плодове, пикантни аромати на сладник, черен пипер и нотки на шоколад.
Вкус: добре балансиран, с мастни танини, мек, топъл, пикантен, елегантен, фин и свеж.
КОМБИНИРАНЕ: Солени първи ястия, подправени с трюфел, заек и дивеч - червени меса, на скара, печени или варени - зрели сирена.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: 16 °C - 17 °C.
ПОТЕНЦИАЛ ЗА СТАРЕЕНЕ: 15 години