Произход: Камптал, Долна Австрия, Австрия.
Гроздето е обрано ръчно от собствени лозя, отглеждани върху дребен чакъл.
Винопроизводство: Традиционна ферментация в стоманени съдове.
Характеристики: Лека плодова сладост, изпълнена с аромати на круша и ананас, минерално и пикантно на нос вино, кадифено и сочно, и въпреки това много елегантно.
Във вкуса изпъкват жълти плодове, грейпфрут, папая и ананас, в комбинация с плодова сърцевина, която прелива в круша, подправки, минерали и бял пипер Комбиниране с храна: Съчетава се с печени гъби, бели меса като пилешко, заек и телешко. Отлична комбинация за азиатска кухня и къри.
Винарната Курт Ангерер е известна с особената връзка с природата и културата на винопроизводство, както и с изобилието от идеи и креативността на нейния собственик. Във винарския район Камптал, здравите и жизнени лозя са засадени на юг и югозапад, защитени от силните северни ветрове. Точната локация е зона, наречена Ридн, която се гордее с поразителен микс от уникална австрийски и международни сортове грозде. В горещите летни дни гроздето се радва на хладен нощен бриз, който се спуска надолу от хълмовете в долината – толкова необходим за формирането на плода и ароматните му качества. Благодарение на безкомпромисното отношение към качеството и грижите на Курт Ангерер както в лозята, така и в избата, вината са признати като едни от най-добрите в Камптал. Винарната Курт Ангерер е семейна и има 150-годишна история.
За Курт Ангерер са важни минералната структура и разнообразието на почвите, което дава резултат в уникалния стил и характер на вината.( Kies (Дребен чакъл), Spies, Loam (Глинеста почва))
Голямото количество международни награди и постоянно увеличаващите се почитатели са доказателство за този факт.