Описание
Villa Vittoria Garganega Veronese
КЛАСИФИКАЦИЯ. Сухо бяло вино IGT.
ГРОЗДЕ. Гарганега.
ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС. Благодарение на късната реколта гроздето Гарганега придобива по-голяма структура и ароматна сложност. В края на алкохолната ферментация част от виното се оставя върху фините утайки, а другата отлежава в дърво. Резултатът е вино с пълна, минерална и богата структура.
ОБЩО АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ. 13,00%.
СЪДЪРЖАНИЕ НА КИСЕЛИНАТА В ТАРТАРОВА КИСЕЛИНА. 5,8 грама на литър.
ЦВЯТ. Ярко сламеножълт
АРОМАТ. бели плодове. Леки нотки на билки и ванилия допълват аромата.
ВКУС. Меко тяло, със свеж послевкус и дълъг и солен завършек.
Най-подходящата комбинация с бяло месо, езерни и морски риби.