Единственото българско вино, наградено със злато на Concours International des Cabernets 2024 на изба Братя Минкови
30.05.2024

Единственото българско вино, наградено със злато на Concours International des Cabernets 2024 на изба Братя Минкови

Виното - победител, произведено от изтъкнатата винарна Братя Минкови, беше отличено със златен медал на престижния международен конкурс Concours International des Cabernets 2024 във Франция. Това признание поставя България на световната винена карта и подчертава изключителното качество на българските вина.


За виното, което взе златен медал

LE PHOTOGRAPHE Cabernet Franc 2019 е сухо червено вино с красив, наситен рубинен цвят и блестящи оттенъци. Ароматите му разкриват деликатни нюанси на пикантни подправки, съчетани с интензивни аромати на зрели черни горски плодове. Вкусът е много елегантен, със сатенена структура, добре заоблен и с дълготраен ефект. Завършва меко с дълъг ароматен финал, в който доминират зрели червени плодове.

Виното е отлежало 12 месеца в 225-литрови използвани барици от френски и американски дъб, което допринася за неговата комплексност и хармония. LE PHOTOGRAPHE Cabernet Franc 2019  Cabernet Franc 2019 притежава потенциал да се развива в бутилка до 5 години, като обещава да стане още по-изискано с времето.


За конкурса Concours International des Cabernets 2024

Concours International des Cabernets е един от най-важните и престижни международни винени конкурси, посветен на вината, произведени от сорта Каберне. Събитието се провежда ежегодно във Франция и привлича участници от цял свят. Журито, съставено от уважавани винени експерти и сомелиери, оценява вината по различни критерии като аромат, вкус, структура и потенциал за отлежаване.

През 2024 година конкурсът събра стотици изтъкнати вина, но LE PHOTOGRAPHE Cabernet Franc 2019  успя да се открои и да спечели златния медал, доказвайки, че българските вина могат да се конкурират с най-добрите на световната сцена.

В заключение

Успехът на LE PHOTOGRAPHE Cabernet Franc 2019 на Concours International des Cabernets 2024 е голяма гордост за България и доказателство за високото качество на нашите вина. Тази награда е заслужено признание за труда и страстта на екипа на Братя Минкови и подчертава потенциала на българското винопроизводство.

Вкусът и ароматите на LE PHOTOGRAPHE Cabernet Franc 2019 обещават уникално винено изживяване, което ще бъде оценено както от винените експерти, така и от любителите на виното.

 

Червено вино Каберне Фран Льо Фотограф 2019г. 0,75л. Братя Минкови България / Minkov Brothers LE PHOTOGRAPHE Cabernet Franc 2019 0.75

 

  • Тип: сухо червено вино
  • Цвят: красив, наситен рубинен цвят с блестящи оттенъци
  • Аромат: в аромата се долавят дискретни нюанси на пикантни подправки, придружаващи интензивни аромати на зрели черни горски плодове
  • Вкус: много елегантен, със сатенена структура, добре заоблен и с дълго въздействие. Завършва меко с дълъг ароматен финал, в който доминират зрели червени плодове
  • Отлежаване: виното е отлежавало 12 месеца в 225-литрови стари барици от френски и американски дъб, притежава потенциал да се развива в бутилка до 5 години
     


Опитай го!

 

Сподели
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.

За да продължите, потвърдете,
че имате навършени 18 години.

English
Ще ви очакваме в бъдеще =))

назад