4 испански напитки, които може да не сте опитвали
15.07.2024

4 испански напитки, които може да не сте опитвали

Испания е известна с богатата си култура и традиции, включваща разнообразие от уникални напитки, които често остават извън радара на туристите. Докато Сангрия и Орчата са популярни и добре познати по целия свят, Испания предлага множество други напитки, които заслужават внимание, затова ги доставяме и до България.

В тази статия ще разгледаме някои от тези по-малко известни, но изключително вкусни испански напитки.

 

1. Калимочо

Кафе и кола? Не, в Испания пият Калимочо. Калимочо е напитка, която съчетава червено вино с кола. Произходът на Калимочо е Баската област, където се сервира в големи количества на различни фестивали и събития. Въпреки че комбинацията може да изглежда необичайна, тя е освежаваща и приятно сладка, особено подходяща за млади хора.


2. Кава

Любителите на пенливото вино може би познават Кава. Кава е испанско пенливо вино, произвеждано по традиционния метод, подобен на този за шампанско. Кава идва основно от района на Каталуния и е известна със своето високо качество. Кава се предлага в различни вариации: от суха - до сладка и е чудесен избор за празнични случаи или като аперитив. Кава е предпочитана и в топли дни, 

3. Вермут

Вермутът ароматизирано вино, което се сервира като аперитив. Испанският вермут се отличава със своята сладост и комплексни аромати на билки и подправки. В Барселона и Мадрид е традиция да се събират с приятели на „La hora del vermú“ – време, посветено на консумация на вермут с малки хапки (тапас). Хубаво, нали?

4. Сидра

Сидрата е ябълково вино, което е особено популярно в Астурия и Страната на баските. Испанската сидра е известна със своята киселинност и сух вкус. Консумира се по специален начин – като се налива от високо, за да се аерира и да се освободи ароматът ѝ. Направо ни се допи..


Испания предлага невероятно разнообразие от напитки, които допълват богатата ѝ кулинарна сцена. Няма нужда всеки път да посещавате Испания, за да се насладите на изключителните ѝ напитки. Поръчайте онлайн испански напитки от тук.

Сподели
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.

За да продължите, потвърдете,
че имате навършени 18 години.

English
Ще ви очакваме в бъдеще =))

назад