Описание
Винарна Карл Юнг е основана през 1868г и e първата в света винарна създала и патентовала метода за деалкохолизация на виното през 1908г. „Методът на Карл Юнг“, за който компанията притежава три патента, и до днес е ненадминат. Алкохолът се извлича от виното при изключително ниско налягане и температура от29 ° С.
Естествените аромати на вино, които се отделят по време на дестилацията, се въвеждат обратно, оставяйки букета от съставки на виното почти напълно непокътнат.
В състава на така полученото вино има само безалкохолно вино без добавен гроздов сок и изкуствени аромати. Гарантирано немско качество вече 112г. и 5 поколения Карл Юнг.
Продуктите на компанията, които са в семейни ръце от над пет поколения, се продават в над 30 различни страни по света.
РИЗЛИНГ
ОПИСАНИЕ
Сухо вино с добре структурирана киселинност с фин и чист аромат на сорта грозде ризлинг, типичен за Германия, с аромат на зелена ябълка и цитруси.
СЪСТАВ:
Безалхолно вино, захар, въглероден диоксид, консерванти (сулфити)
за 100мл - Калории 68 KJ / 16,2 kcal, захар 3,5гр, сол < 0,1г, алкохол < 0,5 % об.
ЗАЩО ДА ПИЯ БЕЗАЛКОХОЛНО ВИНО?
Съдържа около 16,2 калорий за 100ml (няколко пъти по-малко от обикновеното вино) и под 0,5% об. Освен очевидните ползи, свързани с ниските калориите е и при прием на лекарства, шофиране, работа, слънчеви бани, бременност и водене на здравословен начин на живот с умерена консумация на алкохолни напитки и редуване с безалкохолни.
Виното е автентично вино и произведено по патент с гаранция за германско качество и традиции.
За добрия вкус на безалкохолното вино са важни сортът на гроздето и технологията на производство, която определя дали ще бъде само деалкохолизирано вино като състав или не. На етикета трябва да бъде посочен съставът на виното и ако не е указан, а пише напитка на база безалкохолно вино, вече е напълно сигурно, че освен безалкохолно вино има и добавен процент гроздов сок.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА КОНСУМАЦИЯ: 6-8°C
След отваряне да се консумира в рамките на 3дни.