Балсамов оцет 1 Медала Д'Ардженто Модена ИГП 0,25л. Джузепе Джусти ~ Италия

Кат. номер: 35764
Не е наличен
19,80 лв.
  • Разфасовка: 0.250  л.
Безплатна доставка за гр. София за поръчки над 150 лв.
Гарантирано качество на нашите продукти

Описание

Aceto Balsamico di Giuseppe Giusti Modena 1 Medaglie d'Argento1 МЕДАЛ СРЕБЪРЕН Характеризира се с богатство на ароматите и заоблена, и възприемчива кислинност на балсамов оцет. Този продукт е ароматен балсамов оцет, като той прави ароматите на всяка храна по интензивни и хармонични. Може да се използва както студен, така и в топли процеси. Съдържание: редуцирана гроздова мъст, отлежал винен оцет Отлежаване: във френски дъбови бъчви от 20ти век, смесен с малки пропорции отлежал балсамов оцет в много стари бъчви ЧЕТИРИ ВЕКА ИСТОРИЯ И ПРОДЪЛЖАВА 1605 година – Джузепе и Франческо Мария Джюсти са регистрирани в първия изобщо списък на развиващите стопанска дейност в Модена, изработен по поръчка на Чезаре д’Есте, наскоро коронован дюк на Модена. 1700 година – Дейността на Джюсти се разраства и семейството закупува голямо количество нови бъчви, както и депозити на други семейства, отлежаващи балсамов оцет в Модена. 1861 година – Джузепе Джюсти излага на Националния панаир във Флоренция небеизвестната бъчва маркирана с А3, като за 90 годишния балсамов оцет получава златен медал от италианската кралска фамилия. 1863 година – По време на изложение в Модена Джузепе Джюсти представя първия официален документ със „златните правила” за перфектния балсамов оцет. 1880 година – Изработват се първите стъкленици с мостри от невероятните оцени на Джюсти, които пътуват по пощата до нови клиенти в Италия и Европа. 1889-1900 година – Джюсти участват в множество международни панаири, включително Париж и Антверпен, като акумулират много награди заради изключителното качество на балсамовия оцет. 1900 година – Логото на семейната компания Джюсти изобразява калиграфска илюстрация в свободен за времето си стил с декорация с множество медали. Това е и логото, което се използва до днес. 1910 година – Бутикът (магазинът за балсамов оцет) отворен в ранните години след 1605 се превръща в „Prmiata Salumeria Giusti”, като през вековете запазва своето реноме на място посещавано от любителите на храна от цял свят („buongustai”). 1920 година – Пазарът се разраства в международен мащаб и Джюсти започват да бутилират своя балсамов оцет в единствената достъпна в големи количества стъклена бутилка – тази от местното вино Ламруско. 1929 година – Джюсти се превръщат в официален и единствен доставчик на балсамов оцет на кралския двор на Италия и Савойските крале разрешават върху продуктите на Джюсти да се слага Кралския печат. 2018 година – Открива се музея на фамилия Джюсти, място което покзва историята през епохите на бранда Джюсти за всички ентусиасти и любители на добрата храна. 2019 година – Отваря врати и първия магазин на Джюсти в историческия център на Модена „Bottega di Piazza Grande”   “A te Cav. Riccardo Giusti, che con amor prosegui e migliori l’arte famosa di quel [...] noi gustiam, o Giusti, la tua roba fina e Ti proclamiam benemerito della nostra cucina.” “To you, Sir. Riccardo Giusti, who passion continues to improve the famous culinary art [...] we enjoy your specialities, and dear Giusti, we proclaim you meritorious of our kitchen.” I Buongustai Modenesi, 1919 The “Modenese Food Lovers”, 1919   СЕМЕЙСТВОТО Фамилията Джюсти управлява директно компанията от 1605 година насам, със страст, дългосрочна стратегия, като днес управлението е поето от 17-то поколение от семейството. Днес Клаудио и Франческа, заедно с Лучиано Джюсти продължават проекта заложен от техните прародители , като обединяват уважение към традицията, модерно управление центрирано върху добруването на служителите, подържането на околната среда и полагане на грици за местната общност. ЗНАНИЕТО Получаването на велик балсамов оцет зависи от кометенцията, опита и вкуса на създателя му. Не просто внимателното подбиране на гроздето прави изключителния продукт,но и системния метод на редукция, а особено важна е и необятната комплексност на процесите на отлежаване в бъчви от различна дървесина и с различна вместимост. Всички тези фактори се управляват от „maestro acetiere” за да се получи ненадминат продукт. Но нека не забравяме и важния елемент на времето – той вае естествените процеси, като според традицията едно поколение приготвя балсамовия оцет, който ще се употреби от следващото. БЪЧВИТЕ Отлежаването в бъчвите е определено най-важния процес при производството на балсамов оцет. Колкото по-стара е една бъчва, толкова по-добър ще е балсамовия оцет, тъй като бъчвите отделят аромати с нарастваща комплексност и интенизтет на дървесните есенции, придобити от партидите балсамов оцет отлежавали в бъчвите с десетлиетия. Ето защо и сърцето на производството на балсмов оцет Джюсти е съсредоточено в 600 бъчви датиращи от 18ти и 19ти век, откъдето се екстрахират най-чистите аромати и вкусове, определящи дистиктивния характер на продуктите. НАГРАДИТЕ Балсамовият оцет на Джузепе Джюсти е събрал множество награди през годините от създаването на компанията до наши дни. Най-важните исторически награди за получени през ерата Бел Епок (Belle-Epoque), когато семейство Джюсти представят продуктите си на национални и международни изложения. Точно тези 14 медала, които са изрисувани в логото на компанията идват от същата епоха. Заедно с тях и не по-малко важен е и Кралския печат, който Джюсти могат да използват върху продуктите си от 1929 година.   ИСТОРИЧЕСКАТА КОЛЕКЦИЯ Това е колекцията с основни продукти на Джюсти, типично бутилирана в омалени бутилки от района, наречени Шампанота, декорирани с историческите медали и символизиращи непреходното и постоянство в качеството

Характеристики

Разфасовка:
0.250 л.

Доставка

Доставката на вашата поръчка се извършва чрез куриер. 
За поръчки на стойност над 150 лв. ползвате безплатна доставка.

Доставки се извършват само до адреси на територията на Република България. 
Можете да вземете поръчаните продукти и на място, от нашия адрес: гр. София, ж.к. Хладилника, ул. Филип Кутев 137

Срокът на доставката обикновено е до пет дни и цената за доставка е в зависимост от килограмите на пратката по тарифата на куриерската фирма - доставчик. Сроковете за доставка могат да бъдат променени зависимост от отношенията ни с куриера и графика му на доставка, както и в празнични периоди.
 

Килограми

Доставка до офис на Еконт

Доставка до адрес с Еконт

До 3 кг.

5.88

9.18

До 6 кг.

8.92

13.24

До 10 кг.

8.73

13.05

До 20 кг.

11.78

20.15

До 30 кг.

16.26

25.33

 

 
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.

За да продължите, потвърдете,
че имате навършени 18 години.

English
Ще ви очакваме в бъдеще =))

назад